Bensan ja polttoaineen hinta

Bensan eli polttoaineen hinta veroineen litralta on viime vuosina heitellyt 1,40 euron ja 1,60 euron välillä kuluttajien keskihintoina. Hinta kalleimmillaan voi olla reilu 1,60 euroa litralta. Hintaa seurataan 95 E 10 ja 98 E 5 bensiinien välillä. Tällä sivulla tietoa bensiinin hinnasta ja vinkkejä mistä halvin bensa voi löytyä.

Bensan hintatietoja päivitetään ja seurataan entistä tarkemmin. 2011 vuoden alusta tuli Suomessa käyttöön uudet bensiinilaadut 95E10 ja 98E5 eivät juurikaan muuttaneet bensan hintoja suuntaan tai toiseen. 95E10 ja 98E5 ero litralta on alle kymmenen senttiä. On tietysti otettava huomioon että uudempi polttoaine eli 95E10, sisältää 10% etanolia ei sovellu kaikkiin automalleihin tällä hetkellä.

Hinnat vaihtelevat jopa kymmeniä senttejä bensa-asemoittain, siksi kannattaa tarkistaa viimeisimmät hinnat esimerkiksi netistä tien päällä. Huoltoaseman sijainti, kilpailu ja myynnissä oleva sisäänostettu erä voivat vaikuttaa hintaan.

 

Vinkkejä ja löytöjä netistä bensan ja polttoaineen hintavertailuun:

  • Tarkempia paikkakohtaisia ja jopa ajankohtaisia hintatietoja löydät esimerkiksi Polttoaine.net verkkosivulta
  • Ulkomailta esimerkiksi Venäjältä tai Virosta tuodessa polttoaine voi olla halpaa, mutta varsinkin Venäjän kohdalla on syytä tutustua maakohtaisiin rajoituksiin (määrä ja aikaväli)