Ilmalämpöpumppu

Ilmalämpöpumpun hinta vaihtelee noin tuhannen ja kahden tuhannen euron välissä. Laitteen asennus kustantaa viidestäsadasta eurosta eteenpäin. Laitteen hinta asennuksineen riippuu kuitenkin suuresti kohteesta eli käytännössä asunnon koosta. Myös laitteen käyttötarkoitus, tavoiteltava taso ja valmistaja voivat vaikuttaa kokonaishintaan. Tällä sivulla tietoa ilmalämpöpumppujen hinnoista, valmistajista ja hieman vertailua.

Ilmalämpöpumpun hankinta ja asennus
Ilmalämpöpumppuja myyvät kauppiaat tarjoavat laitteen ja asennuksen samassa paketissa. Yleisesti 50 neliön. Sadan neliön asuntoon vastaava hinta on noin 2000 euroa.

Laitteen asennus on erittäin tärkeää tehdä oikein, sillä laitteesta saa eniten irti oikealla asennuksella. Asennuksen voi suorittaa vain turvatekniikan keskuksen TUKESIN hyväksymät firmat. Jos asennus suoritetaan ilman hyväksyntää tai itsenäisesti, vahingon sattuessa vakuutus ei välttämättä aiheutuneita vahinkoja.

Ilmalämpöpumpun asennus on kotitalousvähennykseen menevää työtä. Asennuksesta saa 60% takaisin verotuksessa 100e omavastuun osuutta vastaan.

Esimerkiksi, jos työ maksaa 500 euroa, niin 60% 500 eurosta on 300 euroa. Siitä kun vähennetään omavastuu osuus, joka on 100 euroa, niin on mahdollista saada asennetusta työstä takaisin verotuksessa 200 euroa

Ilmalämpöpumpun valmistajat ja vertailua

Laitteiden valmistajia on useita, esimerkiksi Mitsubishi, Panasonic, LG, Hitachi, Toshiba, Argo, Fujitsu, Samsung, Daikin, Onnline, Ultimate ja Sharp. Nämä kaikki valmistajat ovat Suomessa suosittuja ja useat tarjoavat eri tasoisia ilmalämpöpumppuja.